VÁROSI VÍZKÖR PROJEKT!

 

MEGHÍVÓ

Tájékoztató és kötetlen beszélgetés szülőknek és óvodai dolgozóknak

a Hétszínvirág Óvodában a Városi Vízkör projekt keretében tervezett esővíz- és szürkevíz-hasznosító fejlesztésről

2020. május 12. 16:00-18:00

A fórumot online platformon tartjuk, részvétel az alábbi linken:

https://global.gotomeeting.com/join/400730877

Kérjük, hogy a szervezés megkönnyítésére, részvételi szándékát ezen a linken erősítse meg: https://forms.gle/qcS53SPTRXpLgc5t5

Zugló önkormányzata elkötelezett a kerületben megvalósuló újszerű és környezetbarát fejlesztések iránt. Az egyik ilyen fejlesztés a Városi Vízkör (City Water Circles) projekt keretében, a Hétszínvirág Óvoda épületében megvalósuló esővíz-hasznosító (és szürkevíz-hasznosító) rendszer kiépítése lesz.

A tájékoztatón a Városi Vízkör projekt munkatársai bemutatják a fejlesztési koncepciót, a projekt hátterét, további elemeit, és kötetlen beszélgetésre hívják a résztvevőket. Megbeszéljük a felmerülő kérdéseket, és lehetőség lesz a koncepció alakítására is, mielőtt elindul a részletes műszaki tervezés.

A tervezett beruházásról

Az óvoda komplex felújítását 2020-ra tervezi az önkormányzat, aminek keretében az épület vízhasznosítását is modernizálják, a koncepció szerint esővízgyűjtő medencével, zöldtetővel, esőkerttel, kiemelt ágyásokkal, gazdagodik az ovi. 

A projektről

A Városi Vízkör – City Water Circles projekt célja, hogy felkészítse a településeket az éghajlatváltozással járó vízgazdálkodási kihívásokra - mint a hosszabb vízhiányos időszakok, hirtelen lezúduló csapadék - és megoldásokat mutasson a fenntartható vízgazdálkodás városi szintű megvalósítására, például az esővíz vagy a szürkevíz hasznosítása.

Az óvodában tervezett beruházás a hat európai ország együttműködésében megvalósuló projekt része, amelyben a partnerek közös tudásbázist építenek fel a városi vízgazdálkodási megoldásokról. További cél az információk és tapasztalatok átadása más önkormányzatoknak, vízgazdálkodásban érintett szereplőknek és a lakosságnak.

A City Water Circles projektben Zugló szakmai partnere a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.

További információ:

https://mizuglonk.hu/varosi-vizkor/

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CWC.html

A nemzetközi együttműködési projektet az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja. A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.